Cafébiträde

Stockholms universitets studentkår söker en chef till vårt café i Studenthuset på Stockholms universitet.

De studerandes inflytande, medverkan och gemenskap under sin tid på universitetet skapar en studietid i världsklass. Stockholms universitets studentkårs uppdrag är att främja förutsättningarna för detta vid Stockholms universitet.

Om oss

Stockholms universitets studentkår (SUS) är en av Sveriges största studentkårer. Vi är en ideell organisation med 13­–16 000 studenter som varje termin väljer att bli medlemmar hos oss. Vi är även en bolagskoncern som erbjuder studentvänliga priser för träning, kurslitteratur och restaurang- och cafébesök. Medarbetarna på SUS kansli utgörs av ett tjugotal ideellt engagerade, arvoderade förtroendevalda och åtta anställda.

Vi värdesätter professionalitet, engagemang, öppenhet och tillgänglighet.

Om tjänsten

Gillar du service inom café- och restaurang? Vill du vara med och utveckla Stockholms nya mötesplats för studenter?

Nu startar vi ett nytt café, mitt i hjärtat av campus. Stockholms universitets studentkårs nya café är med och skapar ett levande campus genom att leverera hållbar mat och dryck av god kvalitet till överkomliga priser, ger medlemsförmåner till våra medlemmar och är den självklara mötesplatsen för studenter att vara och verka på.

Vi söker cafébiträde till vårt café i Studenthuset på Stockholms universitet. Tjänsten innebär att vara serviceminded och säljande men också till viss del att producera det caféutbud som erbjuds. Du är en viktig del i organisationen, bestående av 4-5 kollegor i en verksamhet inom café, lunch och en del studentdrivna evenemang. Vi tillämpar kollektivavtal.

Om dig

Vi söker dig som

·       gillar försäljning och att det händer saker, gärna med egna initiativ till utveckling

·       har erfarenhet från café och/eller restaurangbranschen

·       har goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift. Kunskap i övriga språk är meriterande.


Omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med provanställning om 6 månader. Tjänsten omfattas av gällande kollektivavtal. 

Så här söker du

Välkommen med din ansökan och CV till info@cateringverkstan.se senast 19 augusti 2019. Tjänsten tillsätts snarast, dock senast 26 augusti. Ansökningar behandlas löpande. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Mer information

Frågor om Cateringverkstan, tjänsten och rekryteringsprocessen besvaras via info@cateringverkstan.se

 

Arbetsgivare

Stockholms universitets studentkår
Universitetsvägen 2 A
114 18 Stockholm sus.su.se

Projektledare för Luciabalen

studenthuset entré.JPG

Stockholms universitets studentkår (SUS) söker dig som vill projektleda studentkårens Luciabal under HT 2019.

Stockholms universitets studentkårs vision är att de studerandes inflytande, medverkan och gemenskap under sin tid på universitetet skapar en studietid i världsklass. Stockholms universitets studentkårs uppdrag är att främja förutsättningarna för detta vid Stockholms universitet.

Om uppdraget

Ditt huvuduppdrag är att bidra till studentkårens arbete med medlems- och föreningsutveckling genom att i linje med vår vision och våra målsättningar planera, synliggöra och genomföra studentkårens årliga Luciabal. I ditt uppdrag som projektledare för Luciabalen kommer du att:

·       planera och genomföra Luciabalen

·       initiera nya och utveckla befintliga sponsorsamarbeten

·       marknadsföra Luciabalen

·       rekrytera och arbetsleda en projektgrupp.

Om dig

Du förstår betydelsen av att kåren är en demokratiskt styrd medlemsorganisation och delar vår uppfattning om att studentperspektivet är viktigt i alla frågor som rör campus utveckling.

Vi ser gärna att du

·       har erfarenhet av projektarbete och helst projektledning

·       har erfarenhet av att arbeta målinriktat med kommunikation till breda grupper

·       har erfarenhet av att lösa uppgifter självständigt och i projekt/arbetsgrupper utifrån tydliga mål och en gemensam värdegrund

·       förstår betydelsen av en väl fungerade arbetsplats och hur du i din roll kan bidra till det

·       talar och skriver svenska flytande.

 

Kännedom om Stockholms universitets organisation och struktur är meriterande.

Om att vara förtroendevald

Kåren är ett verktyg för studenters inflytande, medverkan och gemenskap vid Stockholms universitet. Att vara förtroendevald under ett verksamhetsår är därför en unik möjlighet att utvecklas i att leda sig själv och andra. Utifrån kårens målsättningar och värdegrund arbetar du självständigt och med stöd av dina kollegor för alla studenters möjlighet till en studietid i världsklass. 

Praktiskt rörande uppdraget

·       Arvodet för ett halvtidsuppdrag är 9100 kronor i månaden.

·       Som förtroendevald på heltid förväntas du lägga i genomsnitt 17,5 timmar i veckan på ditt uppdrag.

·       Det ingår fem dagars arvoderad ledighet per termin i uppdraget.

·       Som förtroendevald omfattas du inte av kollektivavtal.

Om uppdragets längd

Uppdraget tillträds senast den 1 oktober 2019 och pågår till och med den 14 januari 2019. Du är arvoderad förtroendevald på 50 procent med undantag för perioden 2–15 december (Luciabalsveckorna), då arvoderingen är 100 procent.

Så här söker du uppdraget

Sista ansökningsdag är den 19 september. Ansökningar behandlas löpande. Skicka personligt brev och CV till rekrytering@sus.su.se

Märk din ansökan med ”Luciabal”.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Om oss

Stockholms universitets studentkår är en medlemsorganisation för alla SU-studenter. Vi arbetar för att förbättra studenternas villkor och vardag. Vår målsättning är en studietid i världsklass där du som student är aktivt medskapande i att påverka din utbildning och ges möjlighet till ett rikt socialt liv på campus. Vi är även en bolagskoncern som erbjuder studentvänliga priser för träning, kurslitteratur och restaurang- och cafébesök.

Vi värdesätter professionalitet, engagemang, öppenhet och tillgänglighet.

Mer information

Frågor om studentkåren, förtroendeuppdraget och rekryteringsprocessen skickas till rekrytering@sus.su.se.

Du är dessutom välkommen att kontakta ansvarig för evenemang och medlemsaktiviteter Elvira Magnusson, medlemsaktiviteter@sus.su.se för frågor om uppdraget.

Vi behandlar din ansökan och återkommer till dig om du blir kallad till intervju. För att kunna behandla din ansökan kommer personuppgifter och information som du lämnar att hanteras inom ramen för vår rekryteringsgrupp, d.v.s. endast av personer på studentkåren som deltar i rekryteringen. Information kommer inte att delas med utomstående. Efter avslutad rekryteringsprocess kommer din ansökan och associerade personuppgifter att tas bort från våra system.

 

Är du nyfiken på hur vardagen på studentkåren ser ut? Följ oss på Instagram @sustudentkar

Medarbetare på deltid till SUS kårexpedition

Vi söker en medarbetare som vill vara studentkårens ansikten utåt 1-2 heldagar i veckan, periodvis mer, i vår kårexpedition i Studenthuset. Kårexpeditionen är en viktig del av studentkårens verksamhet för svenska och internationella studenter.

Stockholms universitets studentkårs vision är att de studerandes inflytande, medverkan och gemenskap under sin tid på universitetet skapar en studietid i världsklass. Stockholms universitets studentkårs uppdrag är att främja förutsättningarna för detta vid Stockholms universitet.

Om uppdraget

I rollen som medarbetare i kårexpeditionen ansvarar du för:

·       Administrering av medlemskap

·       Att svara på frågor om studentkåren i stort och frågor om medlemskap i studentkåren

·       Att svara på frågor om campus och studentlivet på Stockholms universitet

·       Telefon- och mejlhantering

·       Assistera på evenemang, som exempelvis kårfrulle, och där sälja medlemskap och assistera medlemmar

·       Ge utmärkt service och vara behjälplig gentemot studenter och medlemmar.

Om dig

Du vill medverka till ett studentnära campus präglat av studenters inflytande, medverkan och gemenskap vid Stockholms universitet och du bjuder in andra till att vara aktivt medskapande i denna utveckling.

 

Vi ser gärna att du är

·       Ansvarsfull, strukturerad och serviceinriktad

·       Flexibel, har lätt för att samarbeta och kan anpassa dig efter nya arbetsformer och rutiner

·       Behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Erfarenhet från servicerelaterat arbete ses som meriterande. Erfarenhet från andra kår- eller föreningsengagemang ses som meriterande men är inget krav.

Om att vara förtroendevald

Att vara förtroendevald under ett verksamhetsår är en unik möjlighet att påverka och utvecklas i att leda sig själv och andra. Du får möjlighet att ta dig an dina uppgifter med stort eget ansvar och lösa dem med stöd av dina kollegor. Vårt mål är att din tid tillsammans med oss andra på kåren ska vara rolig, utvecklande och givande.

Praktiskt rörande uppdraget

·      För uppdraget utgår ett arvode på 110 kr/timme.

·      Uppdraget omfattar 1-2 heldagar (ca kl. 10-16) per vecka under minst en termin.

·      Tillträde sker så snart som möjligt och innefattar arvoderat utbildningspass.

·     Som förtroendevald omfattas du inte av kollektivavtal.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 31 augusti, men urval sker löpande. Skicka CV och personligt brev (max 1 A4) till rekrytering@sus.su.se

Märk din ansökan med ”Medarbetare på deltid till SUS kårexpedition”.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi behandlar din ansökan och återkommer till dig om du blir kallad till intervju. För att kunna behandla din ansökan kommer personuppgifter och information som du lämnar att hanteras inom ramen för vår rekryteringsgrupp, d.v.s. endast av personer på studentkåren som deltar i rekryteringen. Information kommer inte att delas med utomstående. Efter avslutad rekryteringsprocess kommer din ansökan och associerade personuppgifter att tas bort från våra system.

Om oss

Stockholms universitets studentkår är en medlemsorganisation för alla SU-studenter. Vi arbetar för att förbättra studenternas villkor och vardag. Vår målsättning är en studietid i världsklass där du som student är aktivt medskapande i att påverka din utbildning och ges möjlighet till ett rikt socialt liv på campus. Vi är även en bolagskoncern som erbjuder studentvänliga priser för träning, kurslitteratur och restaurang- och cafébesök.

Vi värdesätter professionalitet, engagemang, öppenhet och tillgänglighet.

Mer information

Frågor om studentkåren, enheten och rekryteringsprocessen besvaras av Johan Jaudat, medlemsansvarig på Stockholms universitets studentkår, på johan.jaudat@sus.su.se

 

Är du nyfiken på hur vardagen på studentkåren ser ut? Följ oss på Instagram @sustudentkar

Caféchef

Studenthuset_natt_3.JPG

Stockholms universitets studentkår söker en chef till vårt café i Studenthuset på Stockholms universitet.

De studerandes inflytande, medverkan och gemenskap under sin tid på universitetet skapar en studietid i världsklass. Stockholms universitets studentkårs uppdrag är att främja förutsättningarna för detta vid Stockholms universitet.

Om oss

Stockholms universitets studentkår (SUS) är en av Sveriges största studentkårer. Vi är en ideell organisation med 13­–16 000 studenter som varje termin väljer att bli medlemmar hos oss. Vi är även en bolagskoncern som erbjuder studentvänliga priser för träning, kurslitteratur och restaurang- och cafébesök. Medarbetarna på SUS kansli utgörs av ett tjugotal ideellt engagerade, arvoderade förtroendevalda och åtta anställda.

Vi värdesätter professionalitet, engagemang, öppenhet och tillgänglighet.

Om tjänsten

Är du en erfaren ledare inom café och restaurang? Vill du vara med och utveckla Stockholms nya mötesplats för studenter?

Nu startar vi ett nytt café, mitt i hjärtat av campus. Stockholms universitets studentkårs nya café är med och skapar ett levande campus genom att leverera hållbar mat och dryck av god kvalitet till överkomliga priser, ger medlemsförmåner till våra medlemmar och är den självklara mötesplatsen för studenter att vara och verka på.

Du är ansvarig för 4-5 medarbetare i en verksamhet inom café, lunch och en del studentdrivna evenemang. Tjänsten är heltid och vi tillämpar kollektivavtal för tjänsteman. Du är totalansvarig för caféets organisation, ekonomiska utfall, budget och uppföljning. Du rapporterar direkt till Styrelseordförande för driftsbolaget Cateringverkstan i Sverige AB som ägs till 100% av SUS.

Om dig

Vi söker dig som:

• är affärsdriven och har erfarenhet av att utveckla verksamheten med utbud, service, erbjudanden och försäljning

• har minst två års dokumenterad erfarenhet av arbetsledande roll med personal- och budget-/resultatansvar inom café och/eller restaurang

• har dokumenterad erfarenhet av livsmedelshygien

• har goda kunskaper i födoämnesallergier

• har mycket goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift. Kunskap i övriga språk är meriterande


Omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med provanställning om 6 månader. Tjänsten tillsätts så snart som möjligt.

Tjänsten omfattas av gällande kollektivavtal. 

Så här söker du

Välkommen med din ansökan, CV och löneanspråk till till info@cateringverkstan.se senast 19 augusti 2019. Ansökningar behandlas löpande. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Mer information

Frågor om Cateringverkstan, tjänsten och rekryteringsprocessen besvaras via info@cateringverkstan.se

 

Arbetsgivare

Stockholms universitets studentkår
Universitetsvägen 2 A
114 18 Stockholm sus.su.se

Studentrepresentanter till SFS i myndighetsorgan och andra organisationer

SFS söker nu studenter till en rad olika representationsuppdrag till grupper inom olika myndigheter och andra organisationer!

Mer information hittar ni på följande länk:
https://www.sfs.se/studentrepresentanter

Vill du bli nominerad av Stockholms universitets studentkår, inkom med personligt brev och CV till politisksekreterare@sus.su.se

Sista ansökningsdagen för samtliga representationsuppdrag är 2019-07-07

SFS söker ledamöter till SQC och Komit

Just nu söker Sveriges förenade studentkårer (SFS) ledamöter till två kommittéer, SFS kvalitetskommitté (SQC) och SFS internationella kommitté (Komit). De utlysta uppdragen ger dig möjlighet att engagera dig med studentfrågor på nationell och internationell nivå!

Är du intresserad och vill bli nominerad av Stockholms universitets studentkår, inkom med CV och personligt brev till politisksekreterare@sus.su.se

Mer information hittar ni på följande länk:
SFS internationella kommitté, Komit
https://www.sfs.se/sites/default/files/studentrepresentanter_till_sfs_internatinoella_kommitte_0.pdf

SFS Kvalitetskommitté, SQC
https://www.sfs.se/sites/default/files/studentrepresentanter_till_sfs_kvalitetskommitte_0.pdf

Associationen Student's Nobel Nightcap sekreterare

ASNNC söker ny sekreterare! 

Associationen Students’ Nobel Nightcap (ASNNC) är samarbetsorganet för de fyra studentkårer i Stockholm som organiserar Nobel-efterfesten.

Arbetsbeskrivning sekreterare

Sekreterare i ASNNC åtar sig följande uppgifter:

 • Att producera handlingar och kalla till möten

 • Att föra protokoll under möten, och sedan sammanställa protokoll och handlingar

 • Ansvara för föreningens e-post och post

 • Ansvara för föreningens dokument och dess arkivering

Sekreteraren ingår i ASNNC:s presidium och har därigenom även ansvar för att, i samarbete med övriga i presidiet, föra ASNNC:s verksamhet framåt.  

Sekreterare i ASNNC bör vara student (eller nyligen ha varit student) vid ett av de fyra lärosätena som anordnar SNNC (KI, HHS, KTH, SU). Sekreterare bör även ha egen erfarenhet av att på något sätt ha arbetat med SNNC och/eller ha erfarenhet av att ha arbetat inom någon av lärosätenas kårer.

Tillträde sker senast augusti 2019. De fyra kårerna har nomineringsrätt. Vid frågor går det bra att kontakta ASNNC på presidiet.asnnc@gmail.com

Studeranderepresentant i Naturvetenskapliga fakultetens grundutbildningsberedning

Naturvetenskapliga fakultetens grundutbildningsberedning (GB) söker nya studeranderepresentanter, både studenter och en doktorand, som vill delta i GB:s möten under hösten. GB träffas cirka tre gånger per termin och diskuterar frågor som rör utbildning på grund- och avancerad nivå, såsom alla fakultetens kursplaner. Här läggs grunden till många viktiga beslut som rör oss studenter.

Det finns även en ledig plats i grundutbildningsberedningens arbetsutskott (GB-AU).

Är du intresserad? Hör av dig så snart som möjligt till studiebevakaren för Naturvetenskapliga fakulteten på studiebevakare.natfak@sus.su.se.

Styrelseledamöter till Campusbutiken AB

Stockholms universitets studentkår är en medlemsorganisation för alla SU-studenter. Vi arbetar för att förbättra studenternas villkor och vardag. Vår målsättning är en studietid i världsklass där du som student är aktivt medskapande i att påverka din utbildning och ges möjlighet till ett rikt socialt liv på campus. Vi är även en bolagskoncern som erbjuder studentvänliga priser för träning, kurslitteratur och restaurang- och cafébesök. Campusbutiken AB är ett av företagen som ägs av Stockholms universitets studentkår.

Om Campusbutiken AB

Campusbutiken AB administrerar en andrahandsmarknad för litteratur till kurser vid Stockholms universitet med studentvänliga priser. Bolaget genomgår en period av strategisk utveckling och som ledamot kommer du att vara med och forma bolagets framtid. Campusbutiken AB söker nu nya ledamöter till sin styrelse.Arbetsuppgifter

Styrelsen ansvarar för bolagets förvaltning, organisation och strategiska arbete. Detta innebär att varje styrelseledamot har ett ansvar att vara insatt i alla frågor gällande den övergripande verksamheten. Campusbutiken AB är ett mindre bolag och styrelsens arbete innefattar även relativt operativa frågor. Engagemanget som styrelseledamot ger därför också goda erfarenheter i operativ drift av företag.Om dig

Som person är du engagerad i att utveckla ett studentnära campus präglat av gemenskap och studenters inflytande vid Stockholms universitet.

Vi söker dig som har ett tydligt studentperspektiv och ett intresse för detaljhandeln och  

 • är resultatinriktad och har god organisatorisk förmåga

 • är ansvarsfull, flexibel och har lätt att samarbeta

 • har erfarenhet av praktiskt arbete i föreningsstyrelser

 • studerar eller har studerat vid Stockholms universitet

Meriterade är att du har

·     erfarenhet av engagemang i studentkårens verksamhet eller studentorganisationer på campus 

·     erfarenheter från tidigare styrelsearbete och/eller relevant arbetslivserfarenhet

·     intresse för och/eller kunskaper i marknadsföring och företagsekonomi  

·     erfarenhet av att företagande

Varaktighet och arvode

Styrelsens ledamöter väljs i detta fall på extrastämma HT19 för tiden fram till nästa ordinarie. Studentkåren kan beakta intresse för ett längre perspektiv, 2–3 år, där förväntan är att du ska behålla studentperspektivet samtidigt som du kan anpassa detta till branschperspektivet. Mötesarvode utgår.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 30 augusti 2019. Skicka ansökan med meritförteckning och personligt brev till: rekrytering@sus.su.se
Märk din ansökan med ”Campusbutiken AB”. Bifogade filer endast i PDF.

Vi behandlar din ansökan och återkommer till dig om du blir kallad till intervju. För att kunna behandla din ansökan kommer personuppgifter och information som du lämnar att hanteras inom ramen för vår rekryteringsgrupp, d.v.s. endast av personer på studentkåren som deltar i rekryteringen. Information kommer inte att delas med utomstående. Efter avslutad rekryteringsprocess kommer din ansökan och associerade personuppgifter att tas bort från våra system.

Kontaktpersoner

Frågor om uppdraget besvaras av verksamhetschef Camilla Sjölund Lundevall, Stockholms universitets studentkår, per e-post till rekrytering@sus.su.se

Studentkåren välkomnar sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

 

Uppdrag inom Stockholms studentkårers centralorganisation (SCCO)

SSCO utlyser lediga förtroendeposter

Stockholms universitets studentkår (SUS) är medlemskår i SSCO som nu söker nya förtroendevalda studenter. Just nu söker vi styrelsesuppleanter samt medlemmar till valberedningen.

SSCO är ett perfekt forum för dig som vill utveckla Stockholm som studentstad och bedriva viktiga frågor som berör studenter både regionalt och nationellt.

Är du medlem i Stockholms universitets studentkår är det fri nomineringsrätt! Deadline för nomineringar är den 30 september och du skickar in nomineringarna till val@ssco.se. Vill du även bli nominerad av SUS kan du kontakta vår politisk sekreterare på politisksekreterare@sus.su.se

Ämneslärarstudent till Programrådet vid ISD

Programråddet för Ämneslärarstudenter vid Institutionen för Språkdidaktik söker två ämneslärarstudenter. Detta uppdrag vänder sig till dig som läser ämneslärarprogrammet med Institutionen för Språkdidaktik som programansvarig institution

I Programrådet kan du som student direkt påverka din egen utbildning gällande frågor som kurser, kursinnehåll och kursmoment, schemaläggning, kurslitteraturen, och mer! Som representant bidrar du med ett studentperspektiv på de frågor som diskuteras samt att även du kan ta upp akutella synpunkter på programmet.

Möten hålls 3-4 gånger per termin och hålls på svenska. Posten som studentrepresentant är arvoderad och arvode utgår från de möten man deltagit i.

Frågor om uppdraget? Hör av dig till studiebevakare.larare@sus.su.se.

Nominering av student-/doktorandrepresentant vid prövning om tillstånd att utfärda examen

SFS söker nu student-/doktorandrepresentanter som bedömare till kommande prövningar om tillstånd att utfärda examen till Universitetskanslersämbetet (UKÄ). UKÄ prövar ansökningar om tillstånd att utfärda examen. Prövningarna görs utifrån föreskrifter i högskolelag och högskoleförordning.

För uppdraget att pröva ansökningar anlitar UKÄ bedömare med kompetens inom aktuella områden. De som ingår i en bedömargrupp är vanligtvis ämnesexperter, studentrepresentanter och arbetslivsföreträdare.

Uppdraget

Syftet med prövningarna av ansökningar om tillstånd att utfärda examen är att granska och bedöma om den planerade utbildningen har förutsättningar att uppnå kraven i högskoleförordningen och högskolelagen.

Mer detaljer om förutsättningar och principer för UKÄ:s examenstillståndsprövningar se länken. http://www.uka.se/kvalitet--examenstillstand.html

Dessa föranmälningar har inkommit inför hösten 2018:

 1. Ansökan om tillstånd att utfärda hälso- och sjukvårdskuratorexamen

 2. Ansökan om tillstånd att utfärda masterexamen inom företagsekonomi. Högskolan i Gävle.

 3. Ansökan om tillstånd att utfärda högskoleexamen inom teologi. Skandinavisk teologisk högskola (enskild utbildningsanordnare).

 4. Ansökan om tillstånd att utfärda ämneslärarexamen med svenska som andraspråk med inriktning mot årskurs 7–9 samt inriktning mot gymnasiet. Södertörns högskola.

 5. Ansökan om tillstånd att utfärda civilekonomexamen. Mittuniversitetet.

Bedömaruppdraget vid en prövning innefattar en mötesdag och en intervjudag. Tillkommer gör inläsning av ansökan och medverkan vid formuleringen av bedömningar i yttrandet.

UKÄ betalar arvode och står för resekostnader, logi och gemensamma luncher. Uppdragen påbörjas under hösten och avslutas som senast i juni 2019.

Vad vi söker

De nominerade ska ha relevant kompetens för bedömning av området för utbildningen. UKÄ söker en student/doktorand som är eller nyligen har varit student inom det sakområde som prövas eller inom närliggande sakområde. Erfarenhet av arbete med frågor som rör utbildningsmiljö och studentinflytande är meriterande.

Nominering

Skicka din ansökan till studrep@sfs.se senast 9 oktober 2018.

För sökande från en av SFS medlemskårer ska ansökan innehålla:

 • Nominering från en studentkår, medlem i en av SFS medlemskårer eller styrelseledamot i SFS,

  För att bli nominerad av Stockholms universitets studentkår, vänligen skicka CV och ett kort personligt brev till politisksekreterare@sus.su.se.

 • Om nomineringen kommer från medlemskår eller styrelseledamot ska nomineringen även innehålla kontaktuppgifter till ansvarig i den nominerande studentkårens presidium eller till nominerande styrelseledamot,

 • En presentation av nominerad person i form av ett personligt brev med en motivering till varför personen är intresserad av uppdraget,

 • Ett CV (inklusive personuppgifter) ska bifogas vilket beskriver de formella meriterna i form av arbetslivserfarenhet, utbildning samt andra för sammanhanget relevanta meriter,

 

Om din studentkår inte är medlem i SFS krävs det att du är nominerad av en studentkår eller en styrelseledamot i SFS. Studentkåren som nominerar behöver inte vara medlem i SFS. Övriga krav på ansökan är samma som ovan.

 

Tveka inte att kontakta studrep@sfs.se om du har frågor om uppdraget.

Ämneslärarrepresentant i Institutionsstyrelsen vid Institutionen för språkdidaktik

Detta uppdrag vänder sig till dig som läser ämneslärarprogrammet med Institutionen för Språkdidaktik som programansvarig institution

Som studentrepresentant i institutionsstyrelsen representerar du alla studenter vid din institution. Institutionsstyrelsen är det högst bestämmande organet på varje institution. Här fattas beslut om kurser, budget m.m. I styrelsen sitter prefekten, som agerar ordförande, studierektor och andra anställda på institutionen. 

Möten hålls en gång per månad och hålls på svenska. Posten som studentrepresentant är arvoderad och arvode utgår från de möten man deltagit i.

Frågor om uppdraget? Hör av dig till studiebevakare.larare@sus.su.se.

Doktorandrepresentant - Säkring av pedagogiskt utvecklingsarbete och lärares kompetensutveckling

Rektors beredning för utbildningsutvärdering och system för kvalitetssäkring (REBUS) arbetsgrupp för säkring av pedagogiskt utvecklingsarbete och lärares kompetensutveckling söker doktorandrepresentanter

För att utveckla kvalitetssäkringssystemet och förbereda Stockholms universitet för framtida utvärderingar har rektor inrättat en beredning, Rektors beredning för utbildningsutvärdering och system för kvalitetssäkring (REBUS). REBUS har i uppdrag att kartlägga och, i samarbete med vetenskapsområdena, utveckla universitetets kvalitetssäkringssystem för utbildning.

Denna beredning tillsätter nu en arbetsgrupp för säkring av pedagogiskt utvecklingsarbete och lärares kompetensutvecklig. I denna grupp ska studentkåren utse en studentrepresentant och en doktorandrepresentant.

Arbetsgruppen ses högst en gång i månaden.

Är du intresserad av att sitta som doktorandrepresentant? Kontakta doktorandombud Sara Elg på sara.elg@sus.su.se

Representant i institutionsstyrelsen vid institutionen för SlaBaFiNeTy

Som studentrepresentant i institutionsstyrelsen representerar du alla studenter vid din institution. Institutionsstyrelsen är det högst bestämmande organet på varje institution. Här fattas beslut om kurser, budget m.m. I styrelsen sitter prefekten, som agerar ordförande, studierektor och andra anställda på institutionen. 

Möten hålls en gång per månad och hålls på svenska. Posten som studentrepresentant är arvoderad och arvode utgår från de möten man deltagit i.

Frågor samt friformulerad intresseanmälan hänvisas till studiebevakare.humfak@sus.su.se.

Representant för kemi i Stipendieberedningen

Som Kemiska sektionens studeranderepresentant i Stipendieberedningen representerar du studerandeperspektivet vid granskning av ansökningar till donationsstipendierna, Liljevalch Jr:s resestipendium och Bendixsons stipendier åt docenter. Under din mandatperiod lär du dig mer om dessa stipendier och om hur en resonerar kring vilka sökande som tilldelas stipendier. Inga förkunskaper krävs. 

Mandatperiod: till slutet av 2019.
Frågor? Mejla studiebevakare.natfak@sus.su.se.