Checklista för nya studenter VT19

trappen-tbana.jpg

Grattis till dig som har kommit in på Stockholms universitet!

Stockholms universitets studentkårs uppdrag är att bidra till att du som är student känner att du har en möjlighet att påverka olika frågor som rör din utbildning och ditt studentliv – tillsammans skapar vi en studietid i världsklass!

Som ny student kan det i början av terminen vara svårt att veta hur man bäst bör förbereda sig för allt som har med ens studietid att göra, därför har vi sammanställt en checklista:

1. Bli medlem i studentkåren! Ditt medlemskap ger dig fantastiska förmåner och rabatter inför skolstart inom områden som bostad, litteratur, SL kort. Bli medlem här

2. Ställ dig i bostadskö. Det finns flera bostadsköer för studenter i Stockholm, både privata och kommunala. Genom ditt medlemskap i SUS kan du ställa dig i SSSB:s bostadskö, vilket är den största bostadskön för studenter i Stockholm.

Stockholms studentkårers centralorganisation (SSCO) erbjuder även en andrahandsförmedling för studenter via akademisk kvart

3. Hitta ditt schema, din kursplan och litteraturlista på kurssidan. Stockholms universitet har som riktlinje att litteraturlistan publiceras åtta veckor före kursstart och schemat publiceras senast fyra veckor före kursstart.

Kåren har en egen bokhandel, Campusbutiken, där du kan köpa och sälja begagnad kurslitteratur. Kårmedlemmar får dessutom 5% rabatt på böcker!

Du är även varmt välkommen till universitetets och kårens Välkomstdag den 18 januari. På Välkomstdagen kan du träffa oss, bli medlem och ställa frågor om hur det är att vara student på Stockholms universitet.

Följ oss redan nu på facebook och instagram (@sustudentkar) för att få koll på allt som händer under välkomstveckan!